Əriyin bilmədiyimiz zərərləri

Əriyin bilmədiyimiz zərərləri Əriyin həm təzəsində, həm qurusunda faydalı vitamin və minerallar var.


“Medicina” xəbər verir ki, terapevt Marina Konstantinovanın sözlərinə görə, faydalı tərəfləri aşağıdakılardır:

• B, C, E, K qruplarının vitaminləri;
• nikotin turşusu;

• maqnezium, kalsium, kalium, dəmir, yod, fosfor;
• üzvi turşular: limon, süksinik, malik;

• qlükoza, saxaroza, fruktoza;
• taninlər;
• pektin;
• flavonoidlər;
• sellüloza.

Ərik yeməyin daha 5 səbəbi:

• bağırsaq funksiyasını yaxşılaşdırmağa kömək edir;
• qan damarlarının divarlarını gücləndirmək;
• qocalmanı ləngidir;

• ürək üçün faydalı olan kalium çatışmazlığının qarşısını almağa kömək edir: gündəlik tələbatın 70% -ni doldurmaq üçün 100 qram ərik yemək kifayətdir.

Əriklər kimə əks göstərişdir?

• allergik reaksiya;
• mədə xorası;
• qastrit;
• iltihablı bağırsaq xəstəliyi (IBD);
• tiroid xəstəliyi;
• diabet;
• böyrək xəstəliyi;
• ürək xəstəlikləri.

Geri qayıt